zondag 26 maart 2023

Veranstalltung

 26 maart 2023

Bruine en zwarte vloot

In het kader van de naderende inbedrijfsstelling van de 414 werd er gisteren eine Veranstalltung georganiseerd in Berasur. De 'bruine' en 'zwarte' rijdende vloot werd tentoongesteld voor een fotoshoot! Het resultaat mag er zijn. Back to the old days met de 107, 353, 415, 221 en 414!

Fotoparade


En later op de dag wat dichter bij elkaar

Het publiek werd op geruime afstand gehouden in eerste instantie om de fotografen de ruimte te geven voor deze ruimtelijke plaatjes. Prachtig! Wat ik persoonlijk leuk vind is dat de 415 in de huidige museumlivrei tentoon werd gesteld en de 414 in de jaren 80 livrei met de gele stangen en de gebogen stang richting de schuin geplaatste deur.

Drone foto....
Een van de toeschouwers had een drone meegenomen om nog wat luchtopnames te maken. Het enige jammere was dat de moderne postcontainers nog niet waren opgehaald... Dat moderne geel verstoord het beeld wel een beetje.

Na het evenement werd de 414 weer teruggereden naar Landquart om de laatste wijzigingen door te voeren en het ijken van de snelheden mogelijk te maken. Maar, toen ging het mis. Kortsluiting tussen bovenleiding en rails... Resultaat is dat de 414 weer helemaal open is gehaald om de oorzaak hiervan te zoeken. Het lijkt er op dat een minuscuul koperen touwtje een kortsluiting heeft veroorzaakt. De ingangsdiodes van het powercircuit zijn behoorlijk opgebold.. Balen... wachten op reserveonderdelen. Maar toch: het evenement was een groot succes!

En ook is de grote onderhoudsbeurt van de 414 verder prima voor de rijeigenschappen. Het oude beestje rijdt weer lekker soepel.

De 414 weer uit elkaar... Ingangsdiodes decoder kaput

Geen opmerkingen:

Een reactie posten