woensdag 22 maart 2023

Onding

 22 maart 2023

GE 2/4 221 toegevoegd

In het echt een onding, want te weinig vermogen en te langzaam voor het gebruik op de hoofdlijnen. In de gebruiksjaren vooral als rangeerloc gebruikt op de wat grotere emplacementen. 

In model een leuk, klein, lief locje voor in het museum. Kon hem goedkoop op de kop tikken en heeft ondertussen een digitalisering doorgemaakt. Hij was zo goedkoop omdat er wat onderdelen missen. Die zijn nog prima na te bestellen en komen ergens de komende tijd wel een keer binnen vallen.

Ge 2/4 221 Kastenlok

Het model is uitgerust met een motortje met vliegwiel, redelijk ouderwetse printplaatjes en lampjes voor de verlichting. Allemaal prima om een decoder bij in te stoppen na wat voorbereidend werk. Hieronder een kort verslag:

De binnenkant, volledig ontdaan van alle toeters en bellen

Voor het netjes aansluiten van de verlichting op de decoder moeten de lampjes helemaal geïsoleerd worden van het frame. Dat kan eenvoudig met een paar 'sneetjes' in de printbanen van de printplaatjes:
Sneetjes gemaakt voor verlichting aansluiting

Decoder er in, kappie er op

Daarna kan de decoder eenvoudig op alle punten worden gekoppeld aan de soldeerpads op de printplaatjes (rail rechts/links, motor rechts/links, verlichting voor, verlichting achter, 12V voeding voor/achter voor de verlichting).

Proefrijden, decoder instellen, technisch klaar!

lampies aan, rijden maar!

Er missen een aantal zaken aan de buitenkant van de lok. Meest in het oog springend zijn het missende dakje over de remweerstanden en de antenne van de telefonie. Die zijn prima na te bestellen.. zullen de komende tijd wel ergens binnen komen.

Op het dak mist nog wel wat...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten