maandag 1 augustus 2022

Zomerstop....

Stand van zaken

Midden in de zomer. Veel buiten, weinig trein, vakantie vieren. Maar op een druilerige zondagavond gisteren wat fotootjes geschoten van de stand van zaken van de baan. 

Alle kunstwerken zijn nu in de basis wel gereed op de overkapping van de sneeuwgalerij na. Die ga ik pas maken als de bovenleiding montage gaat beginnen. Ik heb een frame onder de grote brug geplaatst van wat rest hoekijzers, vooral om de brug zelf te beschermen als ik er weer ns onderdoor wil/moet kruipen. Gaf wel meteen de mogelijkheid om de voorkant van de baan ook daar alvast af te werken. Het landschap wordt al wat meer geframed zo. De Jan-seinen zijn nu ook verdiept ingebouwd zodat eigenlijk alles klaar staat om deze herfst met de scenery te gaan beginnen.

Verder behoorlijk wat onderhoud aan rijdend materieel gepleegd. De 704 heeft een motortransplantatie gekregen en rijdt nu weer vrolijk zijn rondjes. De 707 is weer wat opgekalefaterd op het dak, maar wacht nog op een paar onderdelen. De Bernina Express wagens achter de 3502 Allegra zijn binnen en de 516 met stam heeft z'n opwachting gemaakt. Alleen de 601 wacht nog op een nieuw binnenwerk, maar die komt er binnen een paar dagen aan....

Hieronder wat sfeerimpressies:

Blijft toch een mooi gezicht...

RE met 621 heeft net groen gekregen

GEX met 618

641 met BEX epV, voorkant baan nu dicht

647 met GEX epV, wachtend op de tegentrein

707 en 622 in dubbeltractie 

Museumtrein vertrekt met de 353, 516 pikt wat passagiers op

De 107 wacht op volgende inzet

De D4 in de weer met ballastwagens

Zicht op brug met voorkant baan

Het oude (kapotte) scherm vervangen en meteen toetsenbord/muis combi erbij

Het oude scherm stond onder de baan. Ging kapot en meteen vervangen en goed opgehangen bij het klooiterrein. Een (draadloos) toetsenbord met muis er ook meteen bij gekocht om zo een 2e bedienpost te krijgen. Alles hangt aan 1 pc, dus de beide bedienposten doen precies hetzelfde.

En het overzicht van koploper nu, past mooi op het scherm van 1900 x 1200

De 616 bij tunneluitgang grote brug

En de 616 bij Stugl Stuls, dank mcn...


1 opmerking:

  1. Nu al geweldige sfeerplaatjes Eddy. En dat in deze hete zomer! Maar Berasur ligt natuurlijk op hoogte en dan is het koeler.... Groetjes, Jan

    BeantwoordenVerwijderen