vrijdag 15 april 2022

De Jan Seinen

 15 april 2022

De brugseinen geplaatst

Voor wat verlichting en ook meekijken met de actie is het leuk om ook wat extra seinen buiten de stations te hebben. De inrijder voor Berasur en een voorsein voor een fictief bloksein zijn leuke extra's. Nou wilde het toeval dat Jan zijn baan voor een deel ging opruimen en dat daar een inrijder en een voorsein uit overbleven. Die heb ik overgenomen en staan sinds vandaag in de baan:



Het hoofdsein als inrijder Berasur.

De inrijder kan rood/groen/groen-geel tonen met het hoofdsein. Het voorsein geeft altijd geel/geel aan omdat alle treinen in Berasur stoppen. Mocht het in de toekomst ook tot doorgaande goederentreinen komen dan kan het voorsein ook groen/groen en groen/geel tonen.


Voorsein aan de andere kant van de brug

Het voorsein staat aan de andere kant van de grote brug en kan geel/geel (verwacht stop), groen/groen (verwacht groen) en groen/geel (verwacht groen/geel hoofdsein) tonen. Ik gebruik ook alle drie de seinbeelden voor de verschillende rijwegen...

De seinen zijn net als die in Stugl-Stuls van MicroScale dus passen prima en zijn mooi gedetailleerd.


Besturing met 5213 en diodebruggen

Beide seinen worden aangestuurd door 2 adressen (drie toestanden) in een 5213. Boven die van het voorsein met een 7 diode-matrixje voor alle seinbeelden. De onderste is voor het hoofdsein met een 3 diode-matrixje voor de seinbeelden. Leuk klusje voor de vrijdagavond.



2 opmerkingen:

  1. Eddy, dit doet me goed! Wat fijn dat de seinen weer in functie zijn en zo fraai geplaatst bij die viaducten. Het op de baan ook kunnen zien als er rijwegen worden ingesteld is zo leuk. Ik ben benieuwd naar het vervolg. Met groet, Jan

    BeantwoordenVerwijderen